1990-luku
Aluksi rakennettiin vanhaan navettaan tilat 7 hevoselle ja hankittiin Maijulle uusi kilpaponi, sekä Katille hevonen. Tarkoitus oli vain harrastaa hevosia, kilpailla ja viljellä tilaa, mutta toisin kuitenkin kävi. Ihmiset alkoivat pian kysellä ratsastustunteja, joita Kati alkoi pitää viettäessä välivuotta peruskoulun jälkeen. Samalla hevosia tuli lisää ja talli kävi ahtaaksi, joten latoon rakennettiin pikkuhiljaa 5 karsinaa lisää.
Vuonna 1991 Maijulle hankittiin jälleen isompi poni Apache II. Ratsukon yhteistyö lähti hyvin käyntiin ja jo samana kesänä he voittivat ponien kenttäratsastuksen Pohjoismaiden mestaruuden.
Seuraavana vuonna Kati ja Candy voittivat junioreiden kenttäratsastuksen Suomenmestaruuden ja edustivat Suomea PM-kilpailuissa Norjassa. Maiju puolestaan ratsasti ponijoukkueessa PM-pronssia, osallistui ponien Euroopan-mestaruuskilpailuihin Tukholmassa ja saavutti hopeamitalin kenttä SM-kilpailussa.
Tämän kauden jälkeen päätettiin, että oma maneesi on saatava, jotta valmentaja Anu Lahtinen voi käydä kotona valmentamassa, eikä hevosia tarvitse lähteä kuljettamaan kahta kertaa viikossa Ruoveden maneesiin. Maneesi huudettiin huutokaupasta ja pystytettiin pikavauhtia. Syksyllä 1993 uusi kenttä, maneesi ja talli olivat valmiina. Rakennustöiden lomassa ehdittiin pitämään kesäleirit kilapilla ja valmentautua. Maiju ratsasti SM kultaa kenttäkilpailussa ja SM hopeaa kouluratsastuksessa. Lisäksi hän saavutti joukkuekultaa ponien PM-kenttäkilpailussa ja osallistui ponien Euroopanmestaruuskisoihin Belgiassa.
Keväällä 1994 Kati suoritti Ypäjällä ratsastuksenohjaajan tutkinnon, jolloin Mallatin Ratsutila sai Suomen Ratsastajainliiton hyväksynnän ratsastuskoululleen. Tällöin tilan toiminta muuttui lopullisesti ratsastuskouluksi ja Kati ajautui vahingossa ratsastuksenopettajaksi, vaikka oli pienenä pelännyt kaikkia eläimiä.
Vuoden 1994 suuriin saavutuksiin kuuluu Maijun ja Aapin ponien kenttäratsastuksen SM kulta, ponien kouluratsastuksen SM pronssi, joukkue PM hopea ja osallistuminen ponien EM-kilpailuihin. Saman vuonna Katin mies Arttu yllytettiin kengityskurssille, jotta irronneiden kenkien kiinnittämiseen ei tarvittaisi seppää sadan kilometrin päästä. Kengitystoiminnalle oli kysyntää ja Arttu kengittääkin nykyään tallin hevosten lisäksi hevosia ympäri maakuntaa.
Joulukuussa 1994 Maiju jätti lukion kesken ja lähti Saksaan Kaarina ja Jörgen Böckmanin luokse. Puolen vuoden pestin aikana hän sai korvaamatonta valmennusapua ensimmäisen hevosensa Baikitin kanssa sekä pääsi ratsastamaan erittäin hyviä hevosia ja kehittämään omaa ratsastustaitoaan. Kotiuduttuaan Saksasta, Maiju voitti junioreiden suomenmestaruuden esteratsastuksessa ja lunasti itselleen paikan Helsinki International Horse Show’hun junioreiden luokkaan hyppäämään. Hän myös ratsasti pronssia junioreiden kenttäratsastuksen SM-kisoissa.
Vuonna 1996 alkoi tuntua siltä, että toiminta paisuu liikaa ja voimat eivät riitä hevosten ratsutukseen, ratsastuskoulun pyörittämiseen, valmentautumiseen ja kilpailemiseen. Niinpä ratsastuskoulutoiminta vuokrattiin vuodeksi Kati Rahikkalalle. Tämän vuoden aikana keskityttiin valmentautumiseen, hevosten ratsutukseen ja Kati opiskeli itsensä ratsastuksenopettajaksi Ypäjällä ja työskenteli opettajana Ruoveden Ratsutallilla. Maiju kilpaili kenttää ja rataesteitä Baikitilla ja Pirkko Tienarin Godar hevosella kansallisia koulukilpailuja. Syksyllä 1997 ratsastuskoulun toiminta siirtyi jälleen Mallatin perheelle.
Keväällä 1998 ruvettiin rakentamaan maastoesteitä tilan pelloille ja järjestettiin ensimmäistä kertaa kenttäratsastusleiri ja maastoesteratsastuskursseja. Syksyllä 1998 Apache II ostettiin takaisin Mallateille.
Vuonna 1999 Maiju ja Baikit voittivat nuorten kenttäratsastuksen SM-luokan, mutta eivät kultamitalia, sillä ratsukolla ei ollut riittävää näyttöä SM-kilpailuihin, mutta luokkaan kylläkin. Palkintorahat siis tulivat, muttei mitalia. SH-tamma Pynykkä sai Suomen Ratsut Ry:n parhaan tamman palkinnon oltuaan Maijun ratsastamana parhaiten menestynyt suomenhevostamma. Maiju taas oli valiomerkkipisteiden paras nuori kenttäratsastaja.
Vuosien 1990-2000 aikana kansallisella tasolla on kilpailtu 22 hevosella, joilla on saavutettu 8 suomenmestaruusmitalia, 5 pohjoismaidenmestaruusmitalia ja 13 aluemestaruusmitalia.